duminică, 8 februarie 2009

ECHIPA NAŢIONALĂ: Renaşte Mitu


Revenit la echipa naţională după trei ani de absenţă (pe 25 februarie 2006 a jucat contra Georgiei), Petre Mitu (32 de ani) a marcat un eseu şi a reuşit 14 puncte în meciul pe care România l-a câştigat ieri, la Madrid.

Adversari incomozi, dovadă şi rezultatul strâns (17-11) de anul trecut, rugbyştii spanioli nici n-au avut timp să se aşeze bine în ghete. În minutul 4, după o grămadă şi un schimb pe treisferturi, Mitu a înşurubat balonul oval în „terenul făgăduinţei” din spatele buturilor iberice. Remarcat în Cupa Europei, unde a evoluat în culorile lui Montauban, demi-ul român n-a stat cu braţele în sân nici mai apoi, trecând printre beţe trei baloane din penalităţi (min. 12, 38, 45). Mitu şi-a făcut astfel o revenire reuşită printre „stejari”, pentru care a disputat ieri meciul cu numărul 38 din carieră. Diferenţa de scor a fost rotunjită de încercarea lui Valentin Popârlan (19-10), într-un final de meci în care localnicii au fost înghesuiţi în „22”-ul propriu. De subliniat că Spania a condus (10-8) între minutele 21 şi 38, profitând de faptul că echipa noastră a evoluat în 14 jucători (Florin Vlaicu a fost eliminat temporar pentru un placaj periculos).
Echipa României revine astăzi acasă, urmând a pregăti la Snagov-Izvorani meciul de sâmbăta viitoare, de la Heidelberg, unde adversară le va fi o echipă a Germaniei care-l are ca antrenor federal pe românul Petre Ianusevici.

Anglia a debutat cu victorie

În deschiderea ediţiei din acest an a Turneului celor 6 Naţiuni, vicecampioana mondială Anglia a trecut, pe „Twickhenham“, de Italia cu 36-11. Astfel, la finalul unei partide frumoase, englezii au culcat de cinci ori balonul în terenul de ţintă, faţă de o singură reuşită a adversarilor. Meciul Irlanda – Franţa s-a terminat după închiderea ediţiei. Astăzi, de la ora 17:00, în direct pe TVR 2,­­ la Edinburgh, Scoţia o întâlneşte pe deţinătoarea trofeului, Ţara Galilor.

Administrator blog: Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu: